Wentelteefjes recept 2 personen

Het wentelteefjes recept 2 personen is erg simpel en snel. Al binnen tien minuten kun je wentelteefjes voor 2 personen maken. Ook mensen die nauwelijks ervaring hebben met koken kunnen dit recept zonder problemen uitvoeren. Je hebt weinig nodig voor dit wentelteefjes recept 2 personen. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk zelfs al in huis. Lees onder het klassieke wentelteefjes recept 2 personen ook over mogelijke toevoegingen die je kunt doen om de maaltijd nog smakelijker te maken.

Het wentelteefjes recept 2 personen
Bedenk allereerst hoeveel wentelteefjes je wilt eten. De meeste mensen hebben genoeg aan twee wentelteefjes. Als het uitgangspunt twee wentelteefjes per persoon is, heb je de volgende ingrediënten nodig:
- vier sneetjes wit brood (liefst enigszins oud)
- 1 ei
- 150 ml melk
- eetlepel bruine suiker of één zakje vanillesuiker
- halve theelepel kaneel
- boter

Klop het ei in een kom tot het egaal geel van kleur is. Meng vervolgens de melk, suiker en kaneel door het ei. Roer dit net zo lang totdat er geen klonten meer aanwezig zijn en de suiker volledig is opgelost. Dit is het mengsel waarin je vervolgens de sneetjes brood legt. Zorgt dat het brood doordrenkt raakt met het mengsel. Verhit ondertussen een grote pan met een ruime hoeveelheid boter.

Wanneer de sneetjes brood het mengsel goed hebben opgenomen, kunnen ze in de pan. Bak de wentelteefjes in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin. Zorg ervoor dat de korst licht knapperig is, maar niet droog. Wentelteefjes horen nog enigszins vochtig te blijven. Dit wentelteefjes recept 2 personen kan in ongeveer 10 minuten worden bereid.

Aanvullingen op het wentelteefjes recept 2 personen
Wentelteefjes zijn op zichzelf al erg lekker, maar het wordt nog smakelijker wanneer je wentelteefjes combineert met bijvoorbeeld vers fruit. Een erg lekker wentelteefjes recept 2 personen is wentelteefjes met verse aardbeien, banaan en karamelsaus. Serveer de banaan en karamelsaus warm en de aardbeien op kamertemperatuur. Eventueel kun je in plaats van karamelsaus de wentelteefjes ook met slagroom serveren.

Een meer hartig wentelteefjes recept 2 personen is wentelteefjes met seranoham, spek of gebraden kipreepjes. Deze combinatie ligt misschien niet even veel voor de hand als vers fruit, maar is ook erg lekker. Ook kun je wentelteefjes serveren met roomkaas. Experimenteer met ingrediënten om nieuwe heerlijke combinaties met wentelteefjes te ontdekken.