Wentelteefjes recept 1 persoon

Het wentelteefjes recept 1 persoon is erg simpel. De meeste mensen hebben de ingrediënten voor wentelteefjes standaard in huis. Daarnaast kan ook iemand die weinig ervaring heeft met koken zonder problemen wentelteefjes maken. Wentelteefjes werden oorspronkelijk gemaakt om oud brood te gebruiken dat niet meer op een normale manier gegeten kon worden. Ook nu zijn wentelteefjes nog het lekkerst wanneer je ietwat oud brood gebruikt. Heb je geen oud brood, dan kan vers brood overigens ook prima gebruikt worden in dit wentelteefjes recept 1 persoon.

Het wentelteefjes recept 1 persoon
De meeste mensen eten ongeveer twee wentelteefjes. Voor dit recept gaan we dan ook uit van deze hoeveelheid. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor wentelteefjes voor 1 persoon:
- twee sneetjes wit brood (liefst oud)
- 1 ei
- een kleine eetlepel suiker
- 100 ml melk
- snufje kaneel
- boter

Klop allereerst het ei in een kom tot het een egaal gele kleur heeft. Voeg vervolgens de suiker, melk en kaneel toe en meng het geheel goed. Zorg ervoor dat er geen klonten aanwezig zijn en dat alle suiker is opgelost. Doop in dit mengsel de sneetjes brood en laat het mengsel goed intrekken. Zet ondertussen een pan op het vuur met een ruime hoeveelheid boter. Heb je geen boter, dan werkt olie ook, hoewel het resultaat net wat minder lekker kan zijn.

Wanneer het mengsel goed is ingetrokken op het brood, kunnen de sneetjes brood in de pan worden gelegd. Bak gedurende ongeveer vijf minuten de wentelteefjes rondom goudbruin. De wentelteefjes zijn goed gebakken als ze een licht knapperig randje hebben, maar niet droog zijn.

Lekkere toevoegingen wentelteefjes recept 1 persoon
Het bovenstaande wentelteefjes recept 1 persoon is voor klassieke wentelteefjes. Die zijn al erg lekker natuurlijk, maar het wordt nog lekkerder wanneer je de wentelteefjes samen met iets anders eet. Wentelteefjes zijn heerlijk samen met wat vers fruit en slagroom. Probeer bijvoorbeeld frambozen of verse aardbeien. Ook reepjes banaan zijn erg smakelijk samen met wentelteefjes.

Wil je de wentelteefjes niet te zoet maken, dan kun je ze ook samen met wat vlees eten. Een goed wentelteefjes recept 1 persoon is wanneer je de wentelteefjes samen met seranoham bakt. Ook gebraden kip kan erg lekker zijn samen met wentelteefjes.