Recept rentelteefjes

Volgens een duidelijk recept wentelteefjes maken is erg gemakkelijk. De bereiding duurt maar 10 minuten. Ook beginnende kokers kunnen met dit recept zonder problemen wentelteefjes maken. Het recept hieronder is het standaardrecept voor wentelteefjes. Natuurlijk zijn er ook een hoop varianten op wentelteefjes mogelijk. Eet bijvoorbeeld wentelteefjes met vers fruit. Na het recept wentelteefjes hieronder geven we je een aantal suggesties voor toevoegingen.

Makkelijk recept wentelteefjes
Met dit simpele recept voor wentelteefjes kan iedereen probleemloos een wentelteefje maken. De meeste ingrediënten die je nodig hebt, heeft iedereen standaard in huis. Het recept hieronder is voor tien wentelteefjes. Voor dit recept wentelteefjes heb je de volgende ingrediënten nodig:
- twee eieren
- 250 milliliter melk
- 2 eetlepels bruine suiker of twee zakjes vanillesuiker
- boter
- één á twee theelepels kaneel
- 10 sneetjes (oud) brood

Wentelteefjes zijn het lekkerst met oud wit brood, maar je kunt ook (licht)bruin brood gebruiken. Het brood hoeft ook niet perse oud te zijn, maar oud brood werkt wel het beste wanneer je wentelteefjes maakt.

Klop allereerst de eieren in een kom tot het een egaal gele kleur heeft. Meng vervolgens de melk, suiker en kaneel door het mengsel heen. Zorg ervoor dat de suiker volledig opgelost is. Verwarm ondertussen een pan met een ruime hoeveelheid boter. Doop de sneetjes brood één voor één in het mengsel. Zorg dat het mengsel goed is ingetrokken om de beste smaak te krijgen.

Wanneer alle sneetjes goed doorweekt zijn met het mengsel kunnen de wentelteefjes gebakken worden. Bak de wentelteefjes in ongeveer vijf minuten egaal goudbruin. De wentelteefjes moeten een knapperig randje krijgen, maar wel enigszins vochtig blijven.

Toevoegingen recept wentelteefjes
Het recept wentelteefjes hierboven is het recept voor klassieke wentelteefjes. Natuurlijke zijn er ook een hoop varianten op dit klassieke recept wentelteefjes mogelijk. Wentelteefjes gaan heerlijk samen met vers fruit. Probeer bijvoorbeeld eens wentelteefjes met verse aardbeien en slagroom of karamelsaus. Ook banaan past goed bij wentelteefjes. Tenslotte is het ook erg smakelijk om wentelteefjes te serveren met verse frambozen.

Voor meer hartige wentelteefjes kun je de wentelteefjes ook serveren met gebakken kipreepjes of seranoham. Experimenteer met verschillende fruit- en vleessoorten om tot heerlijke nieuwe recepten voor wentelteefjes te komen.