Hoe maak je wentelteefjes?

"Hoe maak je wentelteefjes", is een veelgebruikte zoekterm op het internet. Hoewel veel mensen ooit wentelteefjes hebben leren maken van hun ouders, vergeten ook veel mensen het recept weer. Het is erg makkelijk om een wentelteefje te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en de meeste mensen hebben de ingrediënten voor wentelteefjes standaard in huis. Wentelteefjes werden oorspronkelijk gemaakt om oud brood dat nog net niet beschimmeld was alsnog te kunnen eten. Tegenwoordig zijn wentelteefjes vooral een delicatesse. Maar hoe maak je wentelteefjes?

Recept wentelteefjes maken
Wentelteefjes zijn erg smakelijk en niet lastig om te maken. Ook iemand zonder veel ervaring met koken kan binnen tien minuten lekkere wentelteefjes maken. Om tien wentelteefjes te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 10 sneetjes wit brood (liefst een beetje oud)
- 2 eieren
- 2 eetlepels bruine suiker of 2 zakjes vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- 250 milliliter melk
- boter

Klop allereerst de twee eieren los in een kom, totdat je een egaal gele vloeistof hebt. Meng hier de suiker, kaneel en melk doorheen. Zorg ervoor dat het suiker volledig opgelost is en er geen klonten in het mengsel aanwezig zijn.

Vervolgens doop je de sneetjes brood één voor één in het mengsel. Zorg ervoor dat de sneetjes brood goed doordrenkt worden met het mengsel en laat ze eventueel even liggen, zodat het mengsel goed wordt opgenomen door het brood. Verwarm ondertussen een grote pan met een ruime hoeveelheid boter. Eventueel kan er ook olie worden gebruikt, maar boter werkt beter. Leg nu de sneetjes brood in de pan en bak ze in ongeveer vijf minuten goudbruin. Met deze bereidwijze maak je wentelteefjes binnen tien minuten.

Toevoegingen
Het recept hierboven is voor klassieke wentelteefjes, maar hoe maak je wentelteefjes met een bijzonder smaakje? Wentelteefjes gaan erg goed samen met vers fruit. Vooral verse aardbeien, frambozen en banaan gaan erg goed samen met wentelteefjes. Je kunt de wentelteefjes ook serveren met room en/of karamelsaus.

Wil je de wentelteefjes niet te zoet maken, dan kun je de wentelteefjes serveren met seranoham of reepjes gebraden kip. Experimenteer met verschillende ingrediënten om nieuwe, smakelijke combinaties te ontdekken.